Česmad nesúhlasí so zákazom pre kamióny na cesty II. a III. tr.

03.09.2013 Bratislava

Bratislava 3. septembra (TASR) – Združenie cestných dopravcov Česmad Slovakia nesúhlasí s návrhom, aby kamióny nemohli jazdiť po cestách II. a III. triedy na Slovensku.

Minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD), ako aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo (SDKÚ-DS) po pondelkovom (2.9.) pracovnom stretnutí s predsedom vlády Robertom Ficom a predstaviteľmi Združenia samosprávnych krajov totiž vyhlásili, že štát, kraje a dopravcovia už spejú k dohode, aby kamióny po týchto cestách nejazdili.

"Vnímame to ako absolútne neprípustné a nerozumieme, prečo tento zákaz prezentujú predstavitelia vyšších územných celkov v médiách, keď sme sa počas rokovaní s jednotlivými vyššími územnými celkami, ako aj s ministerstvom dopravy minulý mesiac jasne dohodli na umiestnení zákazových značiek na cestách III. triedy, ktoré nie sú z hľadiska dopravnej siete na Slovensku potrebné na vykonávanie cestnej dopravy vozidlami nad 12 ton," povedal generálny tajomník Združenia Česmad Slovakia Pavol Reich. Podľa jeho slov združenie na základe odbornej analýzy cestnej siete na Slovensku už predložilo predstaviteľom vyšších územných celkov aj ministerstvu dopravy podrobne vypracovaný materiál, z ktorého vyplýva, že tento celoplošný zákaz nie je reálny.
 

Vyberte región